3 redenen waarom de zee zo goed voor je is

Je hebt vast wel eens gehoord dat het zoute zeewater ontsmettend werkt. Handig als je wondjes hebt, maar ook een geïrriteerde huid of een huid met eczeem kan veel baat hebben bij het zoute zeewater. Als je naar zee gaat, blijf dan dus niet de hele dag op het strand liggen, maar loop ook af en toe even de zee in. In dit artikel lees je nog eens drie redenen waarom de zee zo goed voor je is.

Waarom de zee goed is

Ik vind het heerlijk om op het strand te liggen. Ik zoek het liefst een rustig strand uit of ik ga op dagen dat het niet zo druk is. Niets zo irritant als je geluksmomentje is aangebroken en je naar vier kakelende meiden moet luisteren over hun studentenperikelen met mannen, terwijl ondertussen ergens anders een sigaret wordt aangestoken en tot overmaat van ramp iemand besluit om geen oortjes in te doen, maar gewoon zijn lievelingsmuziek keihard aan te zetten. Er zullen genoeg mensen zijn die zich daar niet aan storen, maar voor mij is de lol er dan wel af. Ik wil luisteren naar het geluid van de zee, een boek kunnen lezen en af en toe even dromerig voor me uitstaren, kijkend naar de horizon.

In Nederland ga ik bijna nooit de zee in. Vaak is onze zee me te koud en zijn er altijd kwallen. Het liefst zwem ik in de Middellandse zee. Die is een stuk aangenamer van temperatuur en ik vind het leuk om te snorkelen. Ik heb al veel mooie visjes gezien onder water. Al moet ik zeggen dat de Atlantische Oceaan het spannendst is. Daar zijn hoge golven te vinden en kun je met een klein bordje over de golven dobberen.

3 Redenen om de zee in te gaan

Waarom zou je tijdens een stranddag nou toch even een duik in de zee mee moeten pakken?

Helende werking

Heb je wel eens een detox kuurtje spirulina of chorella gedaan? Dit zijn algen die je lichaam van binnenuit zuiveren van gif- en afvalstoffen. In zee vind je zee algen. Door het zwemmen in de zee zuiveren de zee algen je huid. Hoe kan dat? Zee algen slaan mineralen, vitaminen en sporenelementen op in hun cellen uit de zee. Zwem er dus niet omheen, maar zwem er lekker door heen!

Afkoelend

Na een hele dag bakken op het strand kun je behoorlijk oververhit raken. Je lijf zal je dankbaar zijn als je af en toe even een duik neemt in de zee. Je afweersysteem wordt geactiveerd door het koude water. Zo pak je gelijk nog een helende werking mee en werk je aan een goede gezondheid!

Goed voor de geest

Als je regelmatig meditaties doet dan is je vast wel eens gevraagd een plekje in gedachten te nemen, waar het fijn is, zoals een plekje op het strand waarbij je visualiseert dat je naar een zeilbootje op de horizon staart. Als je op het strand bent en een tijdje naar de zee gaat staren, zal je merken dat je ontspant. De zon op je huid maakt je vrolijk en het geluid van de zee kalmeert. Dus niet op Facebook, instagram of gaan appen met je partner of met vriendinnen. Wees in het moment en gun jezelf dit momentje. Is het druk op het strand? Neem oortjes mee en zet een ontspannend muziekje aan.

Zo zijn er nog veel meer goede effecten waarom de zee zo goed is. Wil je de zee naar je toe halen? Maak dan regelmatig een voetenbadje met natuurlijke mineralen die je huid ontgiften.

Andere tips?

Haal je graag de natuur in huis? Dan zijn zoutkristallen een optie voor jou. Met een zoutlamp met zoutkristallen haal je een beetje de zee en zijn goede eigenschappen in huis. Vooral je luchtwegen hebben baat bij zoutkristallen in huis. Wil je werking versterken van de zoutlamp, dan kun je de lamp aanvullen met edelstenen, zoals Amethist, Oranje Calciet, Bergkristal en Rozenkwarts. Iedere kwarts heeft zijn eigen specifieke werking.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz