Vind je passie terug: leer te zingen vanuit je hart

Tijdens je schooltijd en het opgroeien krijg je geen wijze levenslessen mee. Die krijg je vanzelf op je bordje. Sommige zijn erg hard en lijken onrechtvaardig. Anderen zorgen juist voor het begin van iets nieuws, iets mooiers. Soms loop je met oogkleppen op en dwaal je zonder kompas rond. Ik heb waarschijnlijk net als jij ook een paar harde levenslessen moeten leren. Gelukkig heb ik er iets positiefs van kunnen maken en heb ik mijn passie teruggevonden. Ik heb zelfs leren zingen vanuit mijn hart! Wil jij ook werken aan persoonlijke groei en je passie terug vinden? Je bent normaal gesproken iets andere artikelen van mij gewend, toch wil ik meer gaan schrijven over persoonlijke groei, balans en het vinden van je passie. Daarnaast kun je gewoon de artikelen met recepten en artikelen met een gezonde, natuurlijke insteek blijven verwachten. In dit artikel mijn eigen ervaring over het vinden van mijn uitlaadklep!

Vind je passie terug

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloot ik vanuit een nieuw voornemen om een zangschool te gaan zoeken. Ik wilde mijn oude passie terug. Ik heb als klein meisje altijd gezongen. Thuis stond ik uren lang voor de spiegel op te treden. Ik bedacht eigen liedjes op de muzikale B kant van Strania Amore van Laura Pausini en op vele andere nummers bedacht ik allerlei nieuwe creaties. Ik bedacht mijn eigen radioshow op cassette en af en toe trad ik dan zelf op in die shows.  Creëer je eigen wereld, er was niets mis met mijn fantasie!

Samen met mijn neefje zongen we liedjes en speelden we toneel in de weekenden. Mijn oom speelt bij een theatervereniging en hij heeft een grote schuur waar alle decorstukken stonden opgeslagen. Wij bedachten onze eigen toneelstukken en schreven liedjes, waarbij ik mijn neef Luc Lentjes alle credits moet geven. Hij is zijn zangtalent gaan ontwikkelen met een theateropleiding. Ik vind zijn stem erg mooi.

De hele basisschoolperiode heb ik in een kinderkoor gezongen. We oefenden op maandagmiddag, waar we les kregen van juf Monique en op zondag stond ik te zingen in de kerk. Optreden vond ik wel erg eng. In een koor met andere mensen ‘op het podium’ voelde ik me veiliger. Ik had zo nu en dan de hoofdrol te pakken en dan mocht ik solo zingen.

It’s just a little crush

Tijdens de basisschoolperiode had ik een fascinatie voor Madonna. Die eigenlijk nog steeds in mijn hart zit. Ik vind haar muziek heerlijk en het is een krachtige vrouw die al deccenia lang aan de top staat. Daar heb ik groot respect voor. Ik verkleedde me regelmatig als Madonna met heel veel sieraden en make up en had een toffe Madonna trui ;). Tijdens mijn puberjaren domineerden de Backstreet Boys mijn leven, want tja ik was zoo verliefd! Mijn kledingkast en deur hingen vol met posters uit de Hitkrant.

If this world makes you crazy

De middelbare school tijd en pubertijd maakte tijd voor iets anders. Zingen deed ik samen met mijn beste vriendin Kim voordat we naar schoolfeesten gingen. Tijdens mijn studies en later tijdens mijn eerste baan vergat ik het zingen. Ik had het druk. Presteren stond bovenaan mijn to do lijst. Ik legde de lat te hoog en deed te weinig aan ontspanning. Ik merkte dat ik de dingen die ik echt altijd heel erg leuk vond om te doen, niet meer deed. Ik deed de dingen waarvan ik dacht dat ik ze moest doen, maar die me niet gelukkig maakten. Zingen en dansen deed ik niet meer, ik sportte niet meer en was mijn creativiteit aan het kwijtraken. Ik raakte mezelf kwijt.

I’m so exited

Ik ben gaan nadenken wat ik nou echt leuk vind en ik ben vanaf mijn dertigste diverse creatieve en artistieke dingen gaan oppakken, waaronder het schrijven van dit blog. Vanaf mijn 32e besloot ik om weer te gaan zingen. Wat een goede keuze is dat geweest! Ik vond mijn passie terug. Ik zing bij Your Voice in Amsterdam. Een ontzettend leuke zangschool met super enthousiaste docenten. Ik zing nu in een groep met acht hele gezellige meiden, waarbij we harmonieën zingen. Dat wil zeggen, we splitsen de groep op in drie, waarbij 1 groepje de lage stem, 1 groepje de leadstem en 1 groepje de hoge stem zingt. Samen klinkt het echt fantastisch. Dit ook dankzij onze zangdocent Katie van Steenis van o.a. Liptease.

The rest is still unwritten

Wat ik je mee wil geven is, als jij nu in een fase van je leven zit en je bent niet gelukkig met je werk, je sociale leven of andere aspecten, probeer dan uit te vinden waar jij gelukkig van wordt. Geluk zit niet in grote dingen, maar in kleine dingen die je in je dagelijkse of wekelijkse leven kunt inpassen. Voor mij is het zingen vanuit mijn hart zonder vrees voor afkeuring van anderen. En nee, ik zing niet perfect, maar dat is juist oké. Ik creëer een stukje geluk voor mezelf door met gelijkgestemden te zijn en ons allemaal kwetsbaar op te stellen.

Wil jij je passie terug? Voor jou zou dit ook zingen kunnen zijn of wellicht hele middagen in de keuken bezig zijn om de heerlijkste recepten uit te proberen voor vrienden en familie? Het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn, als het maar vanuit je hart gebeurt. Wat vond je vroeger leuk om te doen? Daar kun je vaak beginnen met het terugvinden van je passie. Succes en veel geluk gewenst.

p.s herken je alle kop(song)teksten?

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz