Vier jaar Lekker Gezond vieren we met een Vlog!

Vier jaar Lekker Gezond! Er is veel gebeurd in vier jaar tijd. Van een hobby is het nu een bedrijf geworden. Van af en toe een artikeltje schrijven is het nu met vaste regelmaat en zijn er gastbloggers die regelmatig een artikel plaatsen. Voor deze vierde verjaardag heb ik besloten om te gaan vloggen. Vanaf deze week komt er om de week een nieuwe vlog op woensdag. In deze eerste vlog vertel ik je waarom ik vier jaar geleden ben begonnen met bloggen.

Vier jaar Lekker Gezond

In deze allereerste vlog leg ik uit waarom ik vier jaar geleden ben gestart met Lekker & Gezond.

Prikkelbare Darm Syndroom

Ik heb veel last gehad van darmklachten en wist niet zo goed wat dat was en waar dat vandaag kwam. Ik ben toen regelmatig bij de huisarts geweest en heb diverse onderzoeken laten doen om dingen uit te sluiten. Uiteindelijk was de conclusie dat ik een prikkelbare darm oftewel PDS had. Een vage term waar ik niet zo veel mee kon. Het was niet erg, dus ze kon eigenlijk niet zo veel voor me doen.

Blij was ik niet met dit antwoord. Ik had veel klachten die me overdag hinderde. Ik was oververmoeid, had buikpijn en ik sliep slecht. Hierdoor was ik humeurig, kon ik me niet goed focussen op het werk en was ik compleet uit balans. Iemand zei tegen me, ga eens kijken naar voeding. Dat heb ik gedaan. Ik ben boeken gaan lezen en uiteindelijk heb ik een opleiding Natuurvoedingsadviseur gedaan.

Voeding is key

Ik vind voeding super interessant en voeding heeft ook echt effect op mijn darmklachten. Op meerdere manieren heb ik mijn voeding aangepast. Ik ben van tarwe overgestapt naar spelt. Dit had enorm veel effect in mijn darmen. Ook het doen van diverse detoxen heeft veel gedaan in mijn lijf.

Iets anders wat ik iedereen aanraadt, darmklachten of niet, stop met pakjes en zakjes. Leer zelf om sauzen en soepen te maken. Het is sowieso veel lekkerder en daarnaast is het veel gezonder. Je hebt dan geen toevoegingen in je eten. Die pakjes en zakjes zitten vol e-nummers, suikers en zouten. Dat is onnodig als je zelf leert gezond te koken.

Vier jaar Lekker Gezond is een feit en ik wil jullie graag nog jarenlang voorzien van leuke artikelen over deze mooie lifestyle.

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz