Plaattaart met champignons en tijm

Plaattaart, daar heb ik zin in! Niet een maaltijd voor iedere week, maar voor af en toe is dit toch wel een verwennerij.Leuk van dit gerecht is dat je heel veel op een plaattaart kunt doen. Je kunt hem net zo beleggen als een pizza, alleen door het bladerdeeg geeft het een totaal andere smaak. Ik heb een variant gemaakt van plaattaart met champignons en tijm. Lees in dit blog het recept.

Plaattaart maken

Ingrediënten voor 2 personen

Om een plaattaart met champignons te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

♥ 6 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)

♥ verse tijm (bij voorkeur)

♥ bakje kastanjechampignons in kwartjes gesneden

♥ bolletje mozzarella in plakken

♥ 1 witte ui gesnipperd

♥ olijfolie

♥ truffelolie

♥ rozemarijn of basilicum

♥ peper

♥ zout

Plaattaart met champignons maken

Het recept

Zet de oven aan en verwarm voor tot een temperatuur van 200 graden. Start met het invetten van de bakplaat. Dit kun je op meerdere manieren doen. Heb je bakpapier in huis, dan is dit al ingevet papier. Je hoeft dan niets te doen. Ik heb alleen aluminiumfolie in huis en dat moet je wel invetten om te voorkomen dat je plaattaart vast komt te zitten aan de folie. Neem een stuk aluminiumfolie dat ongeveer even groot is als je bakplaat. Neem wat olijfolie die tot hoge temperaturen verhit mag worden en druppel een beetje op het folie. Neem een stukje keukenpapier en verdeel en vet daarmee het folie goed in.

Doe de plakjes bladerdeeg zonder het witte velletje op het folie en laat ze een beetje ontdooien. Plak de 6 vellen aan elkaar vast en maak een opstaande rand. Eventueel kun je nog een extra plakje gebruiken om deze rand te maken. Zo word de rand duidelijker en hoger. Maak een bodemsmeersel van truffelolie en rozemarijn of basilicum. Neem 2 theelepels truffelolie en 1 theelepel kruiden. Mix het goed door elkaar en smeer over het bladerdeeg met een lepel.

Gebruik een vork om gaatjes te prikken in het bladerdeeg. Zo voorkom je dat het bladerdeeg te hoog wordt. Zet het bladerdeeg 10 minuten in de oven om alvast een beetje gaar te worden. Haal hem eruit om het te beleggen.

 

Doe wat olijfolie in de pan en laat de pan goed heet worden. Fruit het uitje totdat hij glazig is geworden. Doe de champignons erbij en bak goed door. Voeg op het laatst een takje verse tijm toe en wat peper en zout. Hussel alles goed door elkaar. Doe de plakjes mozzarella op de plaattaart en verdeel daar het gebakken mengsel overheen.

Zet het nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en verdeel de plaattaart over de borden. Doe wat peper en zout naar smaak over het gerecht.

Uit de oven

Eet smakelijk van deze plaattaart met champignons!

 

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz