Contact

Lekker & Gezond Natuuradvies

Wie ben ik? Ik ben Marlies, 34 jaar. Creatief, artistiek en vol ideeën. Ik schrijf graag en ik kan me het hele jaar door bezig houden met creatieve projecten. Ik ben dol op katten en woon samen met mijn vriend met poes Ayla en kat Vissticks. Ik probeer mijn eigen pad te volgen. Dat gaat niet zonder horten en stoten. Als kind vond mijn moeder me lastig, maar ook bijzonder. Ik was een beetje anders, met een sterke eigen mening en kon enorm boos en humeurig worden.  Ik ben hoogsensitief, maar dat kenden we toen nog niet.

Op mijn 25e ontwikkelde ik een gevaarlijk struma in mijn hals. Een struma is een vergrote schildklier, iets wat veel bij oudere vrouwen voorkomt. Meestal ook redelijk onschuldig. Ik was de jongste persoon bekend die een schildklieroperatie moest ondergaan. Na een aantal puncties en echo’s bleek er een knobbel in te zitten, waarvan niet met zekerheid gezegd kon worden of het om een goedaardige of een kwaadaardige knobbel ging. Na verwijdering van de schildklier bleek het goedaardig te zijn. Gelukkig, alleen de weken vooraf aan de operatie en wachten op de uitslag waren best angstig. Na deze operatie heb ik een flinke tijd moeten herstellen. Ik kreeg opvliegers, de schildklier is immers verantwoordelijk voor je hormoonhuishouding in je lijf. Mijn dag nacht ritme was uit balans, waardoor ik overdag moe was en ’s nacht niet kon slapen. Ondertussen moest ik gewoon re-integreren en ging het leven door.  Ik paste op dat moment op een huis op voor een oom en tante van mijn inmiddels ex-vriend. Toen ik in het ziekenhuis lag werd er ingebroken en was de achterdeur kapotgehakt. Het duurde een tijd voordat die deur gemaakt werd, waardoor we met een honkbalknuppel naast ons bed sliepen met een open achterdeur in Amsterdam-Noord. Dat was niet fijn. In deze periode is mijn prikkelbaardarm syndroom ontstaan. Ik knapte langzaam weer op, alleen mijn darmen niet. Ik ging weer de medische molen in en kreeg allerlei onderzoeken. Daar kwam allemaal niets uit gelukkig. Alle ernstige zaken waren uitgesloten, dus kop op, het valt allemaal wel mee.

Een half jaar na mijn schildklieroperatie moest ik opnieuw onder het mes. Ik heb 15 jaar gevoetbald. Ik speelde op dat moment bij VVZ in Zaandam bij de Dames 1 en midden in een wedstrijd verdraaide ik mijn knie en hoorde ik een knak. Ik heb toen nog een paar passen gedaan en daarna hoorde ik een nog hardere knak en wist direct, dit is niet goed. Een meniscusoperatie als gevolg en opnieuw revalideren en veel fysio om opnieuw te leren lopen. Heel bizar is dat. Je hersenen vergeten bepaalde seintjes als je een tijd lang je been niet meer gebruikt.

Na dat herstel kwam twee jaar later de echte klap. Nog maar 27 jaar oud en ik raakte burnout. Deze crisis zorgde ervoor dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen. Ook al leefde ik niet anders dan de rest om me heen, mijn lijf en geest hebben iets anders nodig. Om die reden ben ik Lekker & Gezond gestart, een zelfgecreëerde creatieve therapie. Ik moest wel, ik heb nachten wakker gelegen van de buikpijn. Uit eten gaan was een ramp, naar de wc gaan ook. Continue was ik oververmoeid. Op enig moment ben ik eerder naar huis gegaan vanuit het werk direct door naar de huisarts, omdat het zo pijnlijk was dat het voelde als messteken in mijn darmen. Ik heb bijna alle onderzoeken al laten doen. Ik ben onderzocht op darmkanker, verschillende SOA’s, coeliakie en andere darmziekten. Alles was negatief, gelukkig maar, echter waren mijn klachten niet weg. De dokter gaf me zakjes met vezels mee. Tja, daar was ik absoluut niet mee geholpen. Inmiddels had de huisarts mijn darmproblemen een naam gegeven. Prikkelbaar darm syndroom. Niets aan te doen, is ook niet ernstig, dus neem maar een paracetamol als je pijn hebt en neem wat pruimen voor je darmen.

Ik begon steeds meer te lezen over voeding en werd steeds meer overtuigd, hier kan ik iets mee. Ondanks dat een prikkelbaar darm syndroom niet ernstig is, was mijn energieniveau zo laag dat ik er veel hinder van ondervond. Ik begon daarom zelf maar te experimenteren. Van tarwebrood stapte ik over op speltbrood en van witte pasta naar speltpasta. Dat maakte in mijn darmen al een wereld van verschil. Interessant! Zo bleef ik bezig en besloot uiteindelijk om een opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan doen. In eerste instantie om mezelf te helpen. Tijdens de opleiding werd ook orthomoleculaire suppletie behandeld. Dit is werken met supplementen naast een gezond voedingspatroon. Ik heb veel kennis opgedaan van de verschillende vitamines & mineralen en de effecten op je lijf. Inmiddels is mijn prikkelbare darm onder controle, dankzij gezonde voeding,  genoeg ontspanning en stressbeheersing, een darmdetox en dagelijkse aanvullende voedingssupplementen. Het zal nooit helemaal weggaan, maar ik kan inmiddels uit eten gaan zonder een hele nacht wakker te hoeven liggen van de buikpijn. Eigenlijk is het heel simpel, maar je moet het maar net weten. De algemene kennis van voedingsleer loopt erg achter en ik merk dat veel mensen wel graag gezonder willen leven en dat ook denken te doen, maar in heel veel valkuilen stappen. Daar wil ik je graag mee helpen!  Ik begrijp hoe slecht ons Westerse dieet is en hoe je jezelf met natuurlijke voeding veel beter kunt voelen. Daarnaast ben ik veel bezig geweest met ontspanning, balans vinden en meditatie.

Lees op dit blog heel veel gratis artikelen over gezond leven, gezondere recepten en vind inspiratie voor je eigen zoektocht naar een gezondere lifestyle. Ik ben van mening dat je niet heel streng voor jezelf hoeft te zijn. Je mag van mij namelijk alles eten, als je maar bewust bent wat het eten met je doet. Als jij niet weet wat een patatje met mayonaise in je lichaam doet, dan mag je het niet eten. Als je het wel weet en je hebt er zin in, dan kun je gerust een patatje eten. Het gaat om bewust wording en weten wat je eet. Je zou niet de hele dag bezig moeten zijn met wat je lekker vind en waar je zin in hebt. Het gaat erom dat je bewust jouw lichaam gaat voeden om de beste variant van jezelf te zijn. Om de kracht en energie te hebben om te doen wat jij graag wilt doen en niet uitgeput van alle (voedings)stress ’s avonds op de bank gaat liggen met chips. Kom uit die vicieuze cirkel en word de beste versie die jij kunt zijn met een gezond lichaam en geest! Op de blog lees je wekelijks twee artikelen in het weekend rond de klok van 11:00 uur.

In de webshop vind je producten waar ik over schrijf en die ik vind passen bij jouw extra behoeftes. Ik heb als doel om jouw leven nog mooier, onbezorgder en betekenisvoller te maken. Dat doe ik met eerlijke en kwalitatief goede producten. Mocht je meer willen weten over de werking van een bepaald product, kun je altijd contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@lekker-gezond.com.

Ik wil nog mijn vriend Pim bedanken. Hij is mijn steun en toeverlaat en heeft best wel wat te stellen met mij. Wij zijn als water en lucht. Ik ben een gevoelsmens met een rijke fantasie, hij is een denker en een realist. Wij zijn echte tegenpolen. Dit maakt ons een fantastisch team. Dank je wel liefste!

Op mijn pad naar een gezonde lifestyle en meer balans hoop ik anderen te inspireren en te genieten van hun eigen zoektocht!

Liefs Marlies

Wie ben jij? Je vind het leuk om gezondere manieren in je leven toe te passen en daar veel over te lezen op het internet. Je hebt bijvoorbeeld een heftige periode meegemaakt, maar dat hoeft niet perse. Je voelt je prettig bij yoga en meditatie om meer rust voor jezelf te creëren, enerzijds als sport maar ook voor rust in je hoofd. Je bent een tikkeltje spiritueel en houdt van een holistische kijk op dingen, zonder continue weg te zweven.

Lekker & Gezond Natuuradvies

Lumeijstraat 55

1056 VV Amsterdam

info@lekker-gezond.com

http://lekker-gezond.com

Telefoon: 06-50424604

(ma t/m vr tussen 10:00 – 17:00)

KvK: 67740286

BTW: NL165230472B01

Bank: NL35INGB0007571889

 

Partners:

QUIES TEA – VITAMUNDAFITNESS ACADEMY AMSTERDAM

Gastbloggers Lekker & Gezond

Pepijn is voedingsdeskundige en bewegingsconsulent bij Nutribites.nl. Met een passie voor schrijven, gezond leven en coaching heeft Pepijn zijn passie gevonden in het helpen van mensen met overgewicht en andere gezondheidsaandoeningen.

Anita Mulderij is voedingscoach bij Jasperalblas.nl. Haar missie is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en de kracht in zichzelf. Door middel van coaching en NLP helpt ze mensen bij het aanleren van nieuw gedrag en het verbeteren van hun gezondheid.

Top list 20 Food Blogs
BesteBloggers