Oud en Nieuw top 3 in Europa

Heb je al nagedacht waar je dit jaar Oud en Nieuw gaat vieren? Het is 2015 voordat je het weet. Wil je bijvoorbeeld naar Berlijn met de trein dan is het voordeligst om nu je kaartjes te kopen. Berlijn is echt een topstad om Oud en Nieuw te vieren! Maar er zijn meer mooie bestemmingen in Europa specifiek voor dit feest. In dit blog heb ik een inspiratie Oud en Nieuw top 3 voor 2015 gemaakt! Waar ga jij dit feestje vieren?

Oud en Nieuw vieren in Europa

Misschien heb jij net als ik al een tijdje de wens om Oud en Nieuw in het buitenland te vieren. Op internet ben ik gaan rondspeuren naar bijzondere taferelen tijdens Oud en Nieuw. Dit is mijn top 3 met bestemmingen om in de buitenlucht Oud en Nieuw te vieren in Europa.

Nummer 1: Brandenburger Tor – BERLIJN

Dit feest vind plaats in het centrum van Berlijn en bestaat al sinds 1989. Op de eerste editie van dit feest vierden Oost en West Duitsland voor het eerst sinds lange tijd weer Oud en Nieuw met elkaar. Een stukje historie dus tijdens dit Silvester feest.  Ongeveer een miljoen mensen komen naar Brandenburger Tor. Wil je hier ook naartoe? Zorg er dan voor dat je voor het einde van de middag op het plein bent, want vol = vol !

♥ Treinkaartje € 80,- retour per persoon

♥ Hotelovernachting € 85,- per nacht (per 2 personen in het centrum)

 

Nummer 2: Trafalgar Square – LONDON EYE

Oké toegegeven London heeft het mooiste vuurwerk spektakel! Hieronder staat een filmpje van afgelopen jaar en het is schitterend. Waarom London dan toch nummer 2 is? Dat komt meer doordat in London de prijzen om te overnachten veel hoger liggen dan in Berlijn. Het feest begint om 22:00 uur en zodra de show is afgelopen, dan is het feest ook afgelopen. Je moet dan tickets hebben om ergens naar binnen te kunnen.

♥ Vliegticket vanaf Amsterdam € 110,- retour per persoon

♥ Hotelovernachting €200,- per nacht (per 2 personen in het centrum)

 

Nummer 3: Het oude stadsplein – PRAAG

Rondom het oude stadsplein in Praag vind een waanzinnige vuurwerkshow plaats om middernacht. Het vuurwerk kun je het beste bekijken aan de oevers of op de bruggen van de Moldau. Karelsbrug is een hele bekende. Ga na de vuurwerkshow ergens naar binnen en ontdek Cross Club. Volgens locals de place to be tijdens Oud en Nieuw. Entree kost maar € 10,-. Ondanks dat Praag bekend staat om zijn lage prijzen, zijn de periodes rond Kerst en Oud & Nieuw best wel prijzig. Vooral als je in het centrum wilt zitten. Daar buiten zal je misschien een stuk goedkoper kunnen zitten, maar dan moet je ook rekenen op taxikosten of openbaar vervoerskosten.

♥ Vliegticket vanaf Amsterdam € 200,- retour per persoon

♥ Hotelovernachting €150,- per nacht (per 2 personen in het centrum)

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz