Nederland helpt Sint Maarten vandaag op 15 september 2017!

Op woensdag 6 september raasde orkaan Irma over Sint Maarten heen. Met een aantal zeer angstige uren tot gevolg. De bewoners dachten in eerste instantie een orkaan met stormcode drie te krijgen. Echter deze liep binnen een dag op naar categorie vijf en mensen raakten alles kwijt. Verschrikkelijk. Vandaag op 15 september 2017 helpt Nederland Sint Maarten met een grote landelijke actie, die vanavond op televisie te zien zal zijn. Blijf dus binnen en kijk naar Nederland helpt Sint Maarten.

Nederland helpt Sint Maarten

Terwijl wij hier klagen over de slechte zomer, kan het allemaal toch wel een stukje beroerder. Je kunt zomaar van de een op de andere dag dakloos zijn. Je leeft ineens op straat en er is geen eten, schoon drinkwater of een manier om jezelf schoon te houden. Het lijkt mij een verschrikkelijke nachtmerrie.

Traumatisch

Vandaag sprak ik een vriendin en zij heeft vorig jaar een orkaan meegemaakt op Cuba. Nu een jaar later heeft zij hier nog steeds last van. Een orkaan van een paar uur heeft een verschrikkelijke impact. Niet alleen materialistisch, maar ook mentaal. Je moet je thuis weer gaan opbouwen, wegen zullen weer moeten worden aangelegd, maar die traumatische ervaring is iets wat je moet verwerken en niet vanzelf weg zal gaan. Ik wens daarom alle mensen die deze zware orkaan Irma hebben meegemaakt ook heel veel sterkte met dat herstel.

Het Rode Kruis

Wij Nederlanders kunnen Sint Maarten helpen om hun wegen en huizen weer op te gaan bouwen. Gelukkig bestaat het Rode Kruis. Zij helpen mensen in nood. Laten we doneren door te bellen naar 0800-1130. Of kom vanavond langs in Hilversum bij Beeld & Geluid en breng je donatie!

Kom in Actie

Kun je zelf niet doneren, maar wil je wel helpen? Kom in actie en laat anderen doneren. Organiseer een vervroegde Sint Maarten Lampionnenloop en vraag om geld in plaats van snoep. Heb je een leuke actie bedacht? Meldt deze dan aan via deze actiepagina.

Van het geld dat wordt opgehaald worden de slachtoffers op Sint-Maarten geholpen met onder andere:

  • afdekzeilen om onder te schuilen
  • jerrycans voor schoon drinkwater
  • generatoren om de stroomvoorziening weer op gang te krijgen
  • voedsel
  • medische zorg
  • opsporing van vermisten

 

Nederland helpt Sint Maarten. Help jij ook mee?

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz