Muntthee maken – goed voor de spijsvertering

Muntthee maken is heerlijk, maar natuurlijk niets nieuws onder de zon. Wat ik zo leuk vind aan deze thee, is dat hij heel gezond is. Het is goedkoop, als je hem zelf kweekt op je balkon of in de tuin. Munt woekert nogal, dus je kunt voor een paar euro de hele zomer door verse muntthee drinken. Waarom muntthee zo goed voor je is, lees je in dit blog.

Muntthee

♥ takje verse munt (te koop op de markt of bij tuincentrum)

♥ gekookt water in glas

Muntthee maken

Als je zelf munt kweekt, knip dan 1 of 2 takjes af en doe ze in je glas. Schenk daar gekookt water overheen en laat het wat afkoelen. Muntthee komt uit Marokko en daar drinken ze graag hele zoete thee.  Je zou er wat honing door kunnen doen. Ik vind de thee zonder honing erg lekker en ik probeer zo min mogelijk suiker of zoetstoffen aan mijn eten en drinken toe te voegen. Het zit al overal in zonder dat je het doorhebt!

Werking van muntthee

Het maken van muntthee is naast dat het heel erg lekker is ook erg gezond. De actieve bestandsdelen uit de munt hebben een licht krampstillend effect en bevorderen de aanmaak van gal in het lichaam. De menthol werkt verkoelend en vermindert pijn. De bitter en looistoffen bevorderen de spijsvertering en wekken de eetlust op

Heb je last van menstruatiepijn of ben je misselijk? Drink dan verse muntthee. Dat helpt!

Bewaren van verse munt

Heb je verse munt gekocht op de markt? Maak dan een theedoek vochtig en wikkel daar de munt in. Doe de vochtige theedoek in een plastic zak en bewaar in de koelkast. Zo blijft je munt langer goed

Soms kun je beter geen muntthee drinken, zoals wanneer je last hebt van een maagzweer!

Meer lezen over thee:

Reageer op dit artikel

9 Reacties op "Muntthee maken – goed voor de spijsvertering"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Mandy
Gast

Verse muntthee is heerlijk! Ik bewaarde het wel altijd in een vochtige doek, maar niet in een plastic zak. Eens kijken of het zo nog langer goed blijft.

Manon
Gast

Muntthee heerlijk! Bedankt voor je bewaartip, ik had geen flauw idee. Snel uitproberen dus.

Mariette
Gast

Verse munt, verse gember (geraspt en in thee-ei) en paar druppels citroen. Superlekker en gezond!

rosalina
Gast

het oorspronkelijke recept van muntthee bestaat uit verse chinese groente thee en verse muntbladeren. helaas word de groene thee zo goed als altijd vergeten in nederland, zo ook in dit recept.

Sterke Magneten
Gast

Muntthee werkt zeker. De spijsvertering is erg belangrijk. Door de vaak slechte voeding die wij in Nederland eten is dit geregeld in de war. Allerlei problemen en ziektes komen door je spijsvertering. Daarom is munthee zeker een interessant middeltje. En het is natuurlijk nog lekker ook.

jacqueline vuylsteker
Gast
jacqueline vuylsteker

ik heb veel pepermunt in mijn hof kan ik die ook gebruiken voor thee

wpDiscuz