Lichte salade met tomaat

Ik ben gisteren naar de Ikea gegaan om wat kadootjes te scoren en even wat inspiratie op te doen voor de inrichting van ons nieuwe huis. Na redelijk overprikkeld weer buiten te staan, had ik geen zin meer om uitgebreid te koken. Ik at alleen dus lekker makkelijk en snel is dan wel zo prettig. Met de restjes uit de koelkast ben ik gekomen tot een lekkere lichte salade met tomaat.

 Lichte salade (1 pers.)

♥ 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd

♥ 2 tomaatjes in partjes gesneden

♥ 1 rijpe avocado

♥ citroen of limoensap

♥ oude kaas geraspt

♥ gemengde sla

♥ olijfolie

♥ cranberry azijn

♥ peper

♥ zout

 

mooie tomaatjes

Klaar in een tel

Leg alle ingrediënten klaar en neem een diepe schaal. Doe daar wat gemengde sla in. Snijd de rode ui fijn en doe deze erbij. Ik heb gekozen voor een half uitje, maar dat kun je naar smaak altijd meer of minder doen.

Was en snijd de tomaten in partjes. Je kunt ervoor kiezen om het vruchtvlees te verwijderen, zodat de salade minder nat wordt. Ik vind het ontzettend lekker en het is ook heel gezond en doe het daarom erbij.

Lichte salade met avocado

Neem een rijpe avocado en snijd deze in plakjes. Als je citroensap hebt is dat het beste om wat druppeltjes over de avocado te doen. Op die manier blijft de avocado groen. Ik had alleen nog limoensap in de koelkast staan. Dit kan ook, maar werkt iets minder goed.

Mooie kleurtjes bij elkaar

Druppel er truffelolijfolie en cranberry azijn over (beide te koop bij Oil & Vinegar) om het een lekkere smaak te geven. Breng op smaak met peper en zout en rasp er tenslotte wat oude kaas over. Jum!

Geniet van deze lichte salade. Eet smakelijk!

 

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Lichte salade met tomaat"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Marlotte
Gast

Yummie, klinkt goed! Ik heb nog nooit cranberryazijn op, maar het lijkt me ontzettend lekker!

Rieten Woonaccessoires
Gast

Ziet er lekker uit. En ik hou van cranberries, de combinatie met tomaat heb ik nog niet geprobeerd maar dat gaat binnenkort veranderen.

wpDiscuz