Gezondheid

Werk aan je gezondheid

Hieronder vind je het gezondheidsarchief van Lekker & Gezond.

Kortingscodes

open tuinen Amsterdam

Zoek je naar mooie deals? Ik heb een samenwerking met een aantal bedrijven die producten aanbieden waar ik achter sta. Ik heb ze zelf getest en de reviews vind je hier. Wil je bestellen? Gebruik dan de kortingscode die in het blog staat. Dat scheelt je weer euro’s!

Afvallen

bootcamp in vondelpark

Herken je dat? Je hebt op zich een prima lichaamsbouw, maar ongemerkt komen er jaarlijks toch weer wat kilootjes bij. Eenmaal op de weegschaal beslis je om aankomend jaar wat kilo’s te gaan lozen. Maar hoe dan precies? Lees mijn artikelen voor inspiratie en tips om af te vallen.

Preventief Gezond

gezondheid

Wil jij weten wat je preventief kunt doen om aan je gezondheid te werken en veelvoorkomende kwaaltjes te verminderen? Lees hier mijn verzameling van artikelen over natuurlijke voeding die je kan helpen bij allerdaagse kwaaltjes., denk aan het voorkomen van koortslippen, blaasontsteking en andere.

Detoxen

muntthee met gember en citroen

Twee keer per jaar raad ik je aan om een detox te doen van je lichaam. Ongemerkt krijg je veel ‘rommel’ via je voeding en huidverzorgingsproducten binnen die zich opstapelt in je lichaam. Door twee keer per jaar je lichaam te ontdoen van deze zuren, blijft je lichaam langer in een goede conditie!

Beter Slapen

slaapproblemen

Volgens mij is er niets belangrijkers dan goed slapen en lekker uitgerust zijn. Alle stress die je overdag hebt, moet je in de nacht verwerken. Doe je dat niet of lukt dat niet, dan raak je uitgeput zowel lichamelijk als geestelijk. Heb je moeite met slapen, lees dan mijn artikelen over lekker & gezond slapen.

Vitamines & Mineralen

vitamine d

Een vitamine of mineralen gebrek is niet heel gek. Door verkeerde of eenzijdige voeding, medicijngebruik of andere invloeden zoals een gebrek aan zonlicht kan eenvoudig een tekort aan vitamine en mineralen ontstaan. Meer lezen over de symptomen en invloeden hiervan op je lichaam?

Natuurvoeding

preventief gezond

Voeding vers van eigen bodem, zonder toevoegingen en het liefst ook biologisch, zodat geen mens of dier hinder heeft moeten ondervinden van onze consumptiemaatschappij. Vlees en vis met mate, verse groente liefst in grote getale en veel variatie zijn belangrijke onderdelen van mijn kijk op eten. Neem nootjes als snack als je daar behoefte aan hebt en eet 1 blokje pure chocolade per dag als snoepje. Weg met de frisdranken, chips en witbrood! Lees meer over natuurvoeding.

Review Producten

schone darmen

In de afgelopen jaren heb ik een aantal producten getest. Ik heb hierbij gekeken naar de producten en of er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ik heb alle producten thuis toegestuurd gekregen en op basis van mijn eigen ervaring er een review over geschreven. Ik heb de producten niet onderworpen aan een feitelijke gedetailleerde analyse. Deze analyses zijn puur op gevoel, geur en ervaring van de producten. Lees de reviews op de pagina Review Producten.