Milde Detox met Chlorella

Het is tijd voor een detox. In de afgelopen maand(en) heb ik regelmatig wijntjes gedronken, veel uit eten geweest en de nodige snoepjes en koekjes verorberd. Ook heb ik veel vis gegeten. Hartstikke goed toch voor je? Dat klopt, behalve dat we met z’n allen onze oceaan hebben vervuild en daardoor is ook vis vervuild met lood en kwik. Dat gezonde visje dat we vooral ook moeten blijven eten, heeft ook een paar nadelen. We krijgen namelijk via vis ook die zware metalen binnen. Die worden opgeslagen in onze vetreserves en blijven daar de rest van ons leven ‘plakken’.  Door bijvoorbeeld vis, maar ook andere voedingsmiddelen, zoals koemelk (= sterk verzurend) en additieven veranderen we ons lichaam langzaam in een gifbelt zonder dat we het doorhebben. Ook cosmetica vervuilt ons lijf. Is daar iets aan te doen? Jazeker, door te gaan detoxen. Een detox kun je op verschillende manieren doen en ook in hoe streng je het wilt doen is veel variatie mogelijk. Ik vertel je over een eenvoudige detox. Ik doe een detox met Chlorella.

Chlorella

Aan de hand van talloze onderzoeken in Amerika en Europa is wetenschappelijk aangetoond dat chlorella zich bindt aan zware metalen en andere giftige stoffen. Vooral in Japan heeft men al decennia lang veel interesse in de ontgiftende eigenschappen van chlorella (b.v. Ichimura, 1973 en Horikoshi, 1979). Chlorella wordt behalve als krachtige reiniger ook gezien als een ‘beauty food’, omdat door de reinigende eigenschappen je huid er al snel gezond en stralend uit gaat zien. Meer achtergrond over de werking van Chlorella lees je in dit interessante artikel van Jesse van de Velde

Detox met Chlorella

De detox met Chlorella kuur is een kuurtje van een week om je lichaam te reinigen. Je krijgt meer energie en het bevordert de spijsvertering en de darmwerking. Ik heb voor dit kuurtje de Chlorella van Vital Green gekocht. De kosten bedragen EUR 14,95 voor 200 tabletten en te koop via deze link. Je kunt hier 2 a 3 kuurtjes mee doen, genoeg voor 1 jaar.

Een kuurtje van zeven dagen dien je op en af te bouwen zoals in onderstaande schema. Lees ook altijd de bijsluiter voor gebruik.

♥ Dag 1: 3x 2 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 2: 3x 3 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 3: 3x 4 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 4: 3x 6 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 5: 3x 4 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 6: 3x 3 tabletten voor de maaltijd

♥ Dag 7: 3x 2 tabletten voor de maaltijd

Zo werk je supermakkelijk aan je gezondheid. Zorg ervoor dat je daarnaast gezond eet en regelmatig beweegt. Bij Action vind je de kettlebell. Succes!

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "Milde Detox met Chlorella"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Rieten Woonaccessoires
Gast

In vis zit niet alleen lood en kwik, het gaat met name om DIOXINE. Dat is een gifstof die NOOIT MEER uit je lichaam verdwijnt, en dat is geen grap. Dioxine hoopt zich op in een deel van je darmen en blijft daar je leven lang. Dus hoe meer vis en dioxine rijk voedsel je eet, hoe eerder je sterft aan een dioxine gerelateerde ziekte als kanker.

Carl Bresciani
Gast
In het artikel staat dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid 5gram als ‘maintenance dose’ is en 10gram als ‘prevention dose’. De tabletten van Vital Green bevatten 200mg chlorella. De 7-dagenkuur die jij volgt met de tabletten van Vital Green hebben bijgevolg de volgende hoeveelheden: Dag 1: 3 x 400mg = 1200mg Dag 2: 3 x 600mg = 1800mg Dag 3: 3 x 800mg = 2400mg Dag 4: 3 x 1200mg = 3600mg Dag 5: 3 x 800mg = 2400mg Dag 6: 3 x 600mg = 1800mg Dag 7: 3 x 400mg = 1200mg Dit is een totaal van slechts 14,4 gram… Lees verder »
wpDiscuz