Citroenmelisse thee uit je eigen tuin

Citroenmelisse thee. Dat is misschien niet de eerste thee waar je aan denkt als je een kopje voor jezelf aan het maken bent. Doe je meestal makkelijk en neem je een zakje uit de supermarkt? Prima hoor, maar wat zit er in allemaal in dat zakje? Ik ga vandaag een hele pure natuurlijke thee laten zien en hoe je dat zelf kunt maken thuis. Eenvoudig en ook heel erg gezond voor je!

Benodigdheden

♥ takje citroenmelisse (te koop bij het tuincentrum)

♥ kopje gekookt water

Citroenmelisse thee

Knip een takje af waar meerdere blaadjes aan zitten. Dit is de makkelijkste manier om ze na het trekken uit je glas te verwijderen. Je kunt ze uiteraard ook los in het glas doen en naderhand zeven. Spoel de blaadjes even kort af onder de koude kraan. Dit doe je om eventuele resten van grond of andere buitenvervuiling van de blaadjes af te spoelen. Schenk gekookt water in je glas en laat het tien minuten trekken. Verwijder daarna de melisse uit het water. Laat het afkoelen en geniet van je citroenmelisse thee!

laat het takje 10 minuten trekken

Werking van citroenmelisse thee

De etherische oliën uit citroenmelisse werken krampstillend, bacterieremmend en schimmelwerend. De looistoffen zijn goed voor je hart, gaan ontstekingen tegen en hebben een antibiotisch effect. De bitterstoffen zorgen voor een gezonde eetlust.

Ik neem citroenmelisse thee als ik last heb van spanningen. Het helpt namelijk tegen nerveusheid, hoofdpijn door stress en een gebrek aan eetlust. Ook als je last hebt van een koortslip of een voetschimmel is dit een natuurlijk middel, wat je heel goed kunt gebruiken.

Als ik ga vliegen neem ik een natuurlijk middel van citroenmelisse en valerium om kalmer te blijven. Vlak voor vertrek neem ik dan zo’n tablet en dan blijft mijn hartslag rustiger als we gaan opstijgen. Dit kun je halen bij de drogist. Heb je vliegangst dan zou ik even langs de dokter gaan voor wat het meest geschikt is voor jou.

Melisse kun je goed kweken op je balkon of in de tuin op een zonnige plek.

Meer lezen over thee:

 

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Citroenmelisse thee uit je eigen tuin"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Lysanne
Gast

Ik ben toch nog wel iemand die theezakjes gebruikt! Citroenmelisse lijkt mij erg lekker.
In mijn achtertuin staat een struikje munt en daar maak ik vaak verse muntthee van.

wpDiscuz