Citroen olijfolie maken

Vandaag ga ik een hele simpele citroen olijfolie maken. Ik laat je zien hoe je jouw eigen olijfolie kunt maken! Lekker als dressing voor over salades of als je een uitgebreide sandwich maakt, is dit erg lekker erover. De olijfolie is heel mild van smaak met een pittige smaak erachter aan. Neem hem mee als je gaat picknicken in het park of neem hem mee naar een bring your own party!

♥ Sap van 1 citroen

♥ 250 ml olijfolie extra vierge

♥ schil van 1 citroen in dunne reepjes gesneden

♥ 1/2 theelepel oregano

♥ 1/4 theelepel chilivlokken

Zet alle ingrediënten klaar. Je hebt maar 1 citroen nodig trouwens voor dit recept.

 

Citroen olijfolie maken

Naast alle ingrediënten kun je geen citroen olijfolie maken zonder de volgende benodigdheden. Je hebt een potje of flesje nodig om de olijfolie in te bewaren.

Verder heb je nodig een snijplank, een steelpannetje, een sappers (optioneel), een zeefje een trechtertje en een bakje om de olijfolie op te vangen als het van het vuur komt.

Citroen schillen

Was de citroen goed onder de kraan. Neem bij voorkeur een biologische citroen, hierop zitten geen chemische bestrijdingsmiddelen. Die wil je natuurlijk niet in je olijfolie!

Schil de citroen met een mes en snijd reepjes van de schil. Zet het steelpannetje op het vuur en voeg de olijfolie met de citroenschillen toe. Doe ook de chilivlokken en de oregano erbij. Zet het vuur op het allerlaagste niveau. De olijfolie is goed, als de citroenschillen gaan drijven. Belangrijk om voor een goede olijfolie te kiezen en het liefst ook extra vierge.

Doe de schillen in de olijfolie

Haal de pan van het vuur en haal de citroenschillen eruit. Zeef de olijfolie. Laat de olie afkoelen in een aardewerk bakje/schaaltje totdat de olie op kamertemperatuur is. Pers de citroen en voeg als de olie op kamertemperatuur is het sap van de citroen toe.

Neem het potje of flesje dat je wil gaan vullen met de citroen olijfolie en vul ze met behulp van een trechtertje. Je olijfolie is gemaakt!

olijfolie nog zonder het sap van de citroen

 

Enjoy!

De olijfolie is 6 maanden goed te bewaren in de koelkast. Veel plezier ervan!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz