Blog

Zo zorg je voor een gezonde luchtkwaliteit in je eigen huis

In een eerder artikel heb ik geschreven over het creëren van een gezonde luchtkwaliteit in je eigen huis aan de hand van planten. Er zijn veel andere invloeden die ook belangrijk zijn voor een gezonde luchtkwaliteit. Lucht kan namelijk bederven. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid en bijvoorbeeld keelpijn. En niet alleen in de winter. Ook in de zomer als alle deuren en ramen openstaan kan de luchtkwaliteit in jouw huis ver beneden peil zijn. Gelukkig zijn er goede manieren om de luchtkwaliteit in je huis beter te maken. In dit artikel lees je precies hoe je weer een gezonde luchtkwaliteit in je huis krijgt. 

Continue reading “Zo zorg je voor een gezonde luchtkwaliteit in je eigen huis”

Matcha Karite review voor alle green beauties!

Ik ben dol op groene cosmetica. En nee, ik bedoel daarmee niet perse de kleur groen. Ik bedoel cosmetica die dierproefvrij is, zonder verkeerde parabenen en andere chemische stoffen die een crème smeerbaar maken. Ik houd van puur natuur, transparantie van ingrediënten en van producten die je huid mooier maken. In dit artikel de Matcha Karite review voor alle green beauties onder ons!

Continue reading “Matcha Karite review voor alle green beauties!”

Vlog 3 keer gember in je dieet toepassen

In deze vlog 3 keer gember vertel ik je meer over de gezonde eigenschappen van gember. Gember is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat komt vooral omdat steeds meer mensen de goede eigenschappen van gember zijn gaan ontdekken. In de video hoor je drie toepassingen van gember voor verschillende kwalen. Dit kruid gebruiken wij vooral in onze baksels, zoals gemberkoek en speculaas. We drinken het als thee maar ook als het populaire ginger ale, het alcoholvrije drankje met gember die ik ook steeds vaker bestel op een terrasje.

Continue reading “Vlog 3 keer gember in je dieet toepassen”

Vind je passie terug: leer te zingen vanuit je hart

Tijdens je schooltijd en het opgroeien krijg je geen wijze levenslessen mee. Die krijg je vanzelf op je bordje. Sommige zijn erg hard en lijken onrechtvaardig. Anderen zorgen juist voor het begin van iets nieuws, iets mooiers. Soms loop je met oogkleppen op en dwaal je zonder kompas rond. Ik heb waarschijnlijk net als jij ook een paar harde levenslessen moeten leren. Gelukkig heb ik er iets positiefs van kunnen maken en heb ik mijn passie teruggevonden. Ik heb zelfs leren zingen vanuit mijn hart! Wil jij ook werken aan persoonlijke groei en je passie terug vinden? Je bent normaal gesproken iets andere artikelen van mij gewend, toch wil ik meer gaan schrijven over persoonlijke groei, balans en het vinden van je passie. Daarnaast kun je gewoon de artikelen met recepten en artikelen met een gezonde, natuurlijke insteek blijven verwachten. In dit artikel mijn eigen ervaring over het vinden van mijn uitlaadklep!

Continue reading “Vind je passie terug: leer te zingen vanuit je hart”

Olijfolie of kokosolie. Wat is beter om in te bakken?

De laatste jaren is kokosolie steeds populairder geworden om te gebruiken in de keuken. Betekent dit dat olijfolie minder gezond is? En welke olie is beter om in te bakken?  Kokosolie en olijfolie hebben een verschillende samenstelling en zijn daarom op een andere manier goed voor onze gezondheid. Kokosolie bestaat vooral uit verzadigde vetzuren en olijfolie juist uit onverzadigde vetzuren. Wat is nu beter om mee te bakken: olijfolie of kokosolie?

Continue reading “Olijfolie of kokosolie. Wat is beter om in te bakken?”

Zet je lichaam in de vetverbrandingsstand

Bij succesvol afvallen komt meer kijken dan gewoon wat minder eten. Om ervoor te zorgen dat je lichaam zo effectief mogelijk vet verbrandt, moet je met meerdere factoren rekening houden. In dit artikel lees je precies hoe je jouw lichaam in de vetverbrandingsstand zet. Deze tips helpen je niet alleen om vet te verbranden, ze helpen je ook om het afvallen vol te houden.

Continue reading “Zet je lichaam in de vetverbrandingsstand”

3 redenen waarom de zee zo goed voor je is

Je hebt vast wel eens gehoord dat het zoute zeewater ontsmettend werkt. Handig als je wondjes hebt, maar ook een geïrriteerde huid of een huid met eczeem kan veel baat hebben bij het zoute zeewater. Als je naar zee gaat, blijf dan dus niet de hele dag op het strand liggen, maar loop ook af en toe even de zee in. In dit artikel lees je nog eens drie redenen waarom de zee zo goed voor je is.

Continue reading “3 redenen waarom de zee zo goed voor je is”

Vier jaar Lekker Gezond vieren we met een Vlog!

Vier jaar Lekker Gezond! Er is veel gebeurd in vier jaar tijd. Van een hobby is het nu een bedrijf geworden. Van af en toe een artikeltje schrijven is het nu met vaste regelmaat en zijn er gastbloggers die regelmatig een artikel plaatsen. Voor deze vierde verjaardag heb ik besloten om te gaan vloggen. Vanaf deze week komt er om de week een nieuwe vlog op woensdag. In deze eerste vlog vertel ik je waarom ik vier jaar geleden ben begonnen met bloggen.

Continue reading “Vier jaar Lekker Gezond vieren we met een Vlog!”

Waarom je ieder jaar vier keer op vakantie moet!

Yes, de vakantie periode is begonnen! Een vakantie in binnen- of buitenland staat weer voor de deur. Althans, als je goed voor jezelf zorgt heb je die vakantie geboekt. Je moet minimaal eens per jaar op vakantie, maar het liefst een keer of vier. Vaker waarschijnlijk dan je nu gaat. Heb je niet het budget of de vakantiedagen om ieder jaar vier keer op vakantie te gaan, dan zijn er ook andere manieren om toch hetzelfde positieve effect van een vakantie te krijgen.

Continue reading “Waarom je ieder jaar vier keer op vakantie moet!”

Hoe je eenvoudig een Matcha Latte thuis zelf maakt

Ik houd van lekkere drankjes die het liefst ook nog iets voor mijn gezondheid doen. Matcha thee vind ik het allerlekkerst als hij koud is met een ijsklontje erbij. Een pure Matcha shot neem ik echt voor mijn gezondheid, net na het sporten en om een lekkere heldere focus te krijgen.  Een Matcha latte neem ik omdat ik het lekker vind. De melk en de melksuiker maken dit niet tot de allergezondste variant, maar nog steeds vele malen beter dan het alternatief cappuccino. Ik zal niet zeggen dat je geen cappucino meer mag drinken, maar wissel het eens af! In dit artikel lees je een recept om zelf een lekkere Matcha Latte thuis te maken.

Continue reading “Hoe je eenvoudig een Matcha Latte thuis zelf maakt”

Wil je iets bijzonders maken? Maak dan eenvoudig deze Raw Chocolate Matcha brownies

Als ik met de trein reis en me niet kan beheersen om toch iets te halen op het station, dan haal ik vaak nootjes of een raw chocolate reep. Raw chocolate is een betere variant dan de gewone chocolade en ook nog eens ontzettend lekker. Op Facebook heb ik de vraag gesteld wat jullie graag willen dat ik zou bakken. Ik heb vier opties gegeven, waaronder de Matcha brownies. Vanwege de enthousiaste reacties heb ik dit recept gemaakt. Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over het eindresultaat! Maak ook eenvoudig dit recept voor raw chocolate brownies met Matcha.

Continue reading “Wil je iets bijzonders maken? Maak dan eenvoudig deze Raw Chocolate Matcha brownies”

Alles wat je moet weten over vliegen met een prikkelbare darm

Ik ben een hele tijd van mijn prikkelbare darm af geweest. Het was heerlijk rustig in mijn normaal nogal rommelende buik. Sinds mijn reis naar de USA is dit voorbij en is de drukke darm weer terug. De hele dag rommelt mijn buik en ’s nachts kan ik niet van slapen. Ik ben daardoor ook veel vermoeider overdag en heb allerlei vage klachten. Ik heb vooral veel last van de zijkanten van mijn rug, net onder mijn ribben. Ga jij binnenkort vliegen met een prikkelbare darm? Lees dan mijn tips om een extra prikkelbare darm zoveel mogelijk te voorkomen.

Continue reading “Alles wat je moet weten over vliegen met een prikkelbare darm”